Over ons

Martinistad Lacrosse

Martinistad Lacrosse is een kleine club met zowel ervaren als minder ervaren spelers. De sport Lacrosse is momenteel nog niet zo heel bekend, zeker niet bij de jeugd en daarom richten we ons name op jeugd-lacrosse. Onze jeugdleden spelen mee met de landelijk jeugdcompetitie en we zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden!

In het begin

Club uitje met de boot door de stad
Club uitje met de boot door de stad

In de beginjaren van lacrosse in Groningen had de stad maar 1 vereniging. Om technische redenen kan niet zomaar iedereen lid worden bij Lacrosse Gladiators Groningen. Dit heeft te maken met zijn studenten-aard waar een boel zaken via de ACLO geregeld zijn. Helaas betekend dit voor schoolverlaters dat ze niet langer bij de sportclub lid konden blijven. Door een groep oud leden is toen een nieuwe vereniging gestart waar niet-studenten welkom zijn. Martinistad Lacrosse en Lacrosse Gladiators Groningen onderhouden hierdoor een warme band met elkaar.

Zo biedt Martinistad Lacrosse de mogelijkheid letterlijk voor jong (10 tot 18 jr) en oud, voor iedereen die geen student (meer) is. Terwijl Lacrosse Gladiators Groningen juist studenten een mogelijkheid biedt om de sport te beoefenen.